Koulutusilta lokakuussa

Pimeänä lokakuun iltana kokoontui lähes kahdenkymmenen kieltenopettajan joukko kouluttautumaan Turun keskustaan, Puolalan kouluun.

P1090956

Sympaattiset kouluttajamme olivat Pekka Lintunen Turun Yliopiston englannin laitokselta ja Pekan ohjauksessa väitöskirjaansa valmisteleva Pauliina Peltonen.

P1090962

Pekka valaisi mukaansatempaavasti aihetta ’Miten opettaa globaalia englantia?’ monesta näkökulmasta. Mitä englantia oikeastaan opetamme, ja mitä meidän tulisi opettaa? Onko olemassa yksi standardi, malli, johon tulisi pyrkiä? Ja mitä variantteja olisi hyvä ymmärtää standardimallin lisäksi? Pekan mukaan ”oikeassa elämässä” tarvittavan kielitaidon kannalta tärkein taito on ymmärtää mahdollisimman monenlaisia englannin variantteja. Ja vinkkinä, hyvä keino harjoitella kuullunymmärtämistä on kuunnella äänikirjoja!

Pauliina kertoi uusinta tutkintatietoa sujuvasti suullisesta kielitaidosta. Väitöstutkimustaan varten Pauliina on testannut peruskoulun 9. luokkalaisia ja lukiolaisia esim. pyytämällä heitä kertomaan englanniksi sarjakuvan tapahtumat. Myös äidinkielen puhetyyliä testattiin, jotta voitaisiin ottaa huomioon kullekin ominaiset puheen piirteet. Myös dialogimuotoisen kielenkäytön piirteitä tulee mukaan tutkimukseen, joka jatkuu ja tuottaa varmasti hyödyllistä tietoa suullisen kielitaidon opettamiseen ja oppimiseen.

Ja ennen koulutusta nautimme hallitusten jäsenten Aulin ja Hannan valmistamia maukkaita salaatteja kuohuviinin kera.

collage2P1090959

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s